Al meer dan
200 jaar knowhow

Onze bijna 200 jaar oude geschiedenis is het resultaat van een fusie tussen de bedrijven Fichet en Bauche, het ene gespecialiseerd in slotenmakerij en het andere in brandbeveiliging. Het werk van Alexandre Fichet en Auguste-Nicolas Bauche is onuitwisbaar in de geschiedenis van de beveiliging en de brandbestrijding. Dankzij hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen is Fichet Bauche een toonaangevende speler in de beveiligingswereld geworden.

Producten ontworpen en vervaardigd in Frankrijk, altijd met de nieuwste technologie

1825 De geschiedenis van het bedrijf begon vorm te krijgen toen Alexandre Fichet, oprichter van het bedrijf dat zijn naam zou dragen, in 1825 in Parijs zijn eerste slotenmakerij opende.

Séparateur 1

1829 1829 vormde een cruciaal keerpunt in de geschiedenis van de sloten: Fichet ontwikkelde het eerste niet-forceerbare pompslot (patent nr. 3883 op 29 maart 1829). Dit slot had een beweegbare klemplaat en een blokkering, en kon alleen worden bediend met een speciaal aangepaste sleutel. Het principe van de niet-forceerbaarheid was uitgevonden. Nu moest het alleen nog worden geperfectioneerd.

Séparateur 2

1840 In 1840 ontwikkelde Fichet zijn eerste moderne brandwerende kluis: een volledig stalen dubbelwandige kluis met een slot dat wordt bediend met een "FICHET"-sleutel. Toen hij vervolgens aanvoelde dat kluizen een doorslaggevende rol zouden gaan spelen op het gebied van beveiliging, bleef hij de technologie van de sloten verbeteren om ze steeds doeltreffender te maken.

Séparateur 3

1864 Henri Bauche was eigenaar van een fabriek waar vuurvaste stenen werden gemaakt, en begon met de bouw van kluizen in Gueux in de Marne (51).
De manier waarop Bauche kluizen ontwierp, zou anders zijn. Niet alleen wat de uitvoering betreft, maar ook in de keuze van de gebruikte materialen. In plaats van een met plaatstaal of ijzeren banden beklede houten kast, bouwde Bauche er een die uit twee naadloze aan elkaar geschroefde en geklonken ijzeren kasten bestond, met daartussen vuurvast materiaal.

Séparateur 4

1967 Na jarenlang een voortrekkersrol te hebben gespeeld in hun respectieve sectoren, fuseerden Fichet en Bauche in 1967 en brachten ze hun activiteiten over naar de fabriek in Reims. Een grote naam in de kluizenindustrie was geboren! Voortaan zouden ze samen kluizen, brandwerende kasten, versterkte kasten en tal van zeer gewilde producten op de markt produceren.

Vertrouwen, met vastberadenheid.

Wij bieden onze klanten meer aan dan alleen systemen die hun bezittingen beschermen: ons werk is gebaseerd op hun vertrouwen en gemoedsrust.

Werk waarbij kennis, expertise en ervaring worden ingezet om concrete resultaten te boeken en sterke prestaties te leveren.
Daarvoor kunnen wij rekenen op een groot vertrouwen in onze teams, op een solide relatie tussen onze verkopers, distributeurs en klanten en op een combinatie van empathie, doortastendheid en flexibiliteit in elk van onze relaties.

Uitmuntendheid, met verantwoordelijkheid.

Wij doen geen toegevingen als het op de kwaliteit van onze producten, materialen en sloten aankomt.

Wij staan klaar om onze historische positie als referentie en leider op de markt te handhaven, door hoge eisen te stellen en dus kwaliteit na te streven. Deze keuzes gaan echter geenszins ten koste van onze MVO-verbintenissen. We streven er immers altijd naar om duurzamer te produceren en in te kopen, onze materialen te recycleren, energie te besparen en onze producten zoveel mogelijk ecologisch te ontwerpen. Het is dus allemaal een kwestie van evenwicht en verantwoordelijkheid.