De perfecte mix
van knowhow
en innovatie

In 1829 vond Alexandre Fichet het eerste niet-forceerbare slot en de eerste kluis uit. Enkele maanden later ontwierp Auguste-Nicolas Bauche een brandwerende kluis. Twee geniale uitvinders die samen de wereld van de beveiliging ingrijpend hebben veranderd, en die R&D altijd centraal hebben gesteld in ons merk. 200 jaar later zijn wij erin geslaagd om hun nalatenschap te bewaren en blijven wij kluizen, versterkte kasten en kluisdeuren ontwerpen, produceren, aanbevelen en verkopen die ongeëvenaard zijn op de markt.

La serrure

Onze handtekening: het slot

Wij zijn al 200 jaar meester-slotenmakers en wij blijven onze exclusieve sloten ontwikkelen en produceren. Dit is een van de sterke punten van onze kluizen en een garantie voor hoge veiligheid.
Wij kiezen ervoor om te blijven investeren in R&D, op zoek naar meer functionaliteit, meer weerstand, technologieën in de sloten, nieuwe materialen.

R&D voor meer doeltreffendheid

Ons R&D-team speelt een centrale rol in de waardeketen van onze fabriek. Wij willen altijd vooroplopen. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe materialen en ontwikkelen we exclusieve Fichet Bauche-“”recepten” om de hoge doeltreffendheid en sterkte van onze producten te garanderen.
Een promovendus in beton bestudeert bijvoorbeeld het ontwerp van onze materialen. Op 20 jaar tijd zijn we erin geslaagd om het gewicht van onze kluizen met 30% te verminderen, en tegelijk de kluizen sterker te maken. Wij blijven innoveren, elke dag weer.

La R&D au service de la performance
Un centre de fabrication unique

Een uniek productiecentrum

Wij produceren in Frankrijk, maar vooral in onze eigen fabrieken.
Wij hebben ervoor gekozen om de hele waardeketen van de fabricage van onze producten zelf in handen te houden, door alle productiefasen, alle vaardigheden en alle expertise in onze fabriek te houden.

  • Zorgvuldig onderzoek naar grondstoffen.
  • Ontwikkeling van oplossingen door een geïntegreerd R&D-team.
  • Industriële productie.
  • Productiecircuit waarin de kluizen van de sloten worden gescheiden om een hoge mate van vertrouwelijkheid te garanderen.
  • Expertise van meester-slotenmakers in de fabriek.
  • Lokale klantenservice en technische opvolging om alle klanten met vertrouwen te ondersteunen.

Onze knowhow staat ten dienste van hoge veiligheid.

Normen en certificeringen

Onze producten ondergaan de strengste tests, worden erkend door verzekeraars en zijn A2P-gecertificeerd door het Europese laboratorium van het CNPP. Daarvoor hebben we een Fichet Bauche-laboratorium in onze fabriek geïntegreerd en voorwaarden gecreëerd die strenger zijn dan die van de certificeringsinstanties, om nog een stap verder te gaan. De installatie wordt volledig uitgevoerd door onze technici om de certificering van een kluis te valideren.

Inbraak

Brand

Explosie

Indiscretie

Certificeringsinstanties

A2P organisme certificateur

Waarom hebben wij voor deze certificeringsinstanties gekozen?

A2P is een in 1985 gedeponeerd certificeringsmerk dat staat voor “Assurance Prévention Protection” (garantie, preventie, bescherming). Het wordt toegekend door het CNPP na tests die de inbraakwerendheid van de beveiligingsapparatuur evalueren, en na een controle van de productielocatie van de apparatuur. Deze certificering garandeert dat u een kwaliteitsproduct in handen hebt, dat is geproduceerd volgens gecontroleerde en beproefde processen.

Het Duitse instituut ECB-S is een certificeringsinstantie voor kluizen en brand- en inbraakwerende kasten.
Het ECB-S-label is een kwaliteitsgarantie voor beveiligingsproducten zoals kluizen, brandwerende kasten, beveiligde ruimten en veiligheidssloten.

Hoe herkent u een gecertificeerd product?

Gecertificeerde kluizen zijn herkenbaar aan de labels op een metalen plaatje dat zichtbaar op elke kluis is aangebracht. Bij kluizen en brandwerende kasten bevindt dit metalen plaatje zich aan de binnenkant van de deur.